Ion Jinga, ambasadorul român la Londra: România și-a epuizat capacitatea de a exporta forța de muncă

Ion Jinga, ambasadorul român la Londra: România și-a epuizat capacitatea de a exporta forța de muncă

România şi-a epuizat capacitatea de a exporta forţă de muncă. Declaraţia aparţine ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, într-un interviu pentru un post de radio britanic.

Ambasadorul român la Londra a afirmat că românii care au ales să se mute în Marea Britanie nu cer decât să beneficieze de acelaşi statut de care se bucură ceilalţi cetăţeni europeni, inclusiv cetaţenii britanici care trăiesc în România.

Citând un sondaj realizat recent de BBC, ambasadorul Jinga a subliniat că românii care ar intenţiona să vină în Regatul Unit ar face acest lucru doar pe baza unei oferte ferme pentru un loc de muncă şi că majoritatea acestora au studii superioare.

„România şi-a epuizat capacitatea de a exporta forţă de muncă, prezenţa cetăţenilor noştri fiind acum necesară acasă, pentru a susţine creşterea economică”, a declarat Jinga.

La aceeaşi emisiune au fost invitaţi un expert in imigraţie de la Universitatea Birmingham şi europarlamentarul Mike Nattrass, membru al partidului extremist UK Independence Party.

Răspunzând comentariilor europarlamentarului, ambasadorul Ion Jinga a remarcat că, în ţara care a dat lumii, acum 800 de ani, Magna Carta Libertatum, xenofobia nu ar trebui să-şi găsească loc, iar raţiunea ar trebui să prevaleze în faţa abordarilor emoţionale, atunci când este vorba despre libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene.

România nu mai poate exporta forță de muncă

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`