Traian Băsescu a pierdut procesul intentat deputatului PSD Mugurel Surupăceanu

Traian Băsescu a pierdut procesul intentat deputatului PSD Mugurel Surupăceanu

Preşedintele Traian Băsescu a pierdut procesul de la Judecătoria Sectorului 5 în care l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, informează Mediafax. Şeful statului poate face apel în termen de 15 zile.

Parlamentarul susţine că decizia de luni „este un semnal foarte bun” pe care îl apreciază ca atare.

„Sper din tot sufletul că azi este începutul unei lupte împotriva drogurilor”, a spus Surupăceanu, citat de sursa precizată.

În urmă cu un an, şeful statului l-a dat în judecată pe deputatul social-democrat, după ce acesta a acuzat preşedinţia că favorizează consumul de etnobotanice. 

Pe 18 mai, preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat în faţa instanţei de la Judecătoria Sectorului 5. Judecătorii au cerut să-l audieze şi pe şeful statului pentru explicaţii suplimentare.

Traian Băsescu s-a prezentat în jurul orei 13:00 la Judecătorie, unde a stat aproximativ o jumătate de oră. Şeful statului a declarat că intenţionează să-i ceară deputatului PSD daune simbolice de 100 de lei.

„Cuvântul rostit de politicieni este atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia ar trebui să facă ceva. Mă interesează prestigiul instituţiilor şi al meu, şi pe urmă banii”, şi-a motivat atunci şeful statului gestul. 

La ieşirea din sala de judecată, şeful statului nu a dorit să facă declaraţii pentru presă, motivând că procesul s-a derulat în faţa magistraţilor şi nu doreşte să repete declaraţiile. 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`