Nuclearelectrica ar putea fi condusă de Daniela Lulache, deși aceasta nu are experiență în domeniul energiei

Nuclearelectrica ar putea fi condusă de Daniela Lulache, deși aceasta nu are experiență în domeniul energiei

Nuclearelectrica, una dintre companiile strategice pentru securitatea energetică a României, ar putea fi condusă de Daniela Lulache, preferata liberalilor pentru funcții cu remunerații extrem de bine plătite.

Conform jurnaliștilor de la Sursa Zilei, după ce a fost aleasă în Consiliul de Administrație al societății, Lulache ar fi căpătat și funcția de director general, chiar dacă experiența ei în domeniul energiei nu este chiar una de invidiat!

La umbra ordonanţei 109 pentru guvernanţa corporatistă, autoritatile pun în funcţii importante oameni apropiaţi partidelor şi care, de cele mai multe ori nu au nicio legătură cu domeniul de activitate în care vor activa. Ultimul exemplu, cel al Danielei Lulache, preferata liberalilor.

Conform jurnaliștilor de la Sursa Zilei, Lulache va ocupa postul de director general la Nuclearelectrica după ce în urmă cu nici o săptămână a fost aleasă în consiliul de administrație al Nuclearelectrica, alături de alți șase membri.

Daniela Lulache nu este la prima incercare de a deveni șefă la compania care operează centrala atomică de la Cernavodă și produce una dintre cele mai ieftine energii din România. Și anul trecut, în octombrie, Lulache a fost propusă la Nuclearelectrica, de fostul ministrul liberal al economiei, Daniel Chițoiu.

Dacă atunci fondul Proprietatea, acționar minoritar al companiei, și cu un reprezentant în CA-ul companiei, s-au opus numirii, acum, fondul s-a trezit că ministerul Economiei îi elimină reprezentantul în CA, dar numește personaje precum Daniela Lulache.

Daniela Lulache este cunoscută din perioada în care era șef al Fondului Proprietatea. Dar nu pentru performanțe, ci pentru salariul uriaș, de 17.000 de euro pe lună pe care-l încasa de la  stati. În 2009, din salariu şi bonusuri, Lulache a câştigat 3,5 milioane de lei!! Alți 260.000 de dolari au intrat în conturile ei sub formă de salarii compensatorii.

Daniela Luache este cunoscută ca fiind nașul de cununie al ministrului liberal pentru romanii de pretutindeni, Cristian David. Printre partenerii de afaceri ai soţului Danielei Lulache, Cristian Lulache, s-au numărat de-a lungul timpului generalii Victor Athanasie Stanculescu, Marius Opran sau Cristian Zgabercea, un apropiat al baronului PSD de Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Nuclearelectrica este deţinută în proporţie de 90,3% de către Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participaţie minoritară de 9,7%. În 2011 compania a avut venituri de circa 1,5 miliarde de lei şi un profit net de 83 milioane de lei.

Daniela Lulache ar putea fi noul șef al Nuclearelectrica

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`