Varujan Vosganian: Dacă vor vrea să guverneze separat, PSD şi PNL vor avea de pierdut. USL este o alianță politică

Varujan Vosganian: Dacă vor vrea să guverneze separat, PSD şi PNL vor avea de pierdut. USL este o alianță politică

Dacă vor vrea să guverneze separat, PSD şi PNL vor avea de pierdut pe termen mediu. Mesajul a venit  din partea vicepreşedintelui PNL, Varujan Vosganian, care a precizat că partidele din interiorul USL , trebuie să îşi respecte promisiunea făcută poporului român înainte de alegeri.

Varujan Vosganian a susţinut că USL este o alianţă politică, nu una electorală, iar PSD sau PNL nu au mandat să-şi caute noi aliaţi pentru guvernare.

„USL nu este o coaliţie de guvernare înfiripată după alegeri. Mandatul a fost luat împreună şi trebuie exercitat împreună. Nici PNL n-a fost mandatat să facă guvern, nici PSD n-a fost mandatat, ci USL. Niciunul din cele două partide nu are mandatul nimănui de a-şi căuta alţi aliaţi decât cei din interiorul USL. Orice discuţie de rupere a USL înseamnă desconsiderarea unui mandat şi situarea partidelor în afara voinţei populare”, a spus  Varujan Vosganian, vicepreşedinte PNL, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că ideea potrivit căreia partidele din USL ar putea să tragă foloase pe cont propriu este una greşită.

„USL trebuie să dureze patru ani, cât mandat a primit de la români. Fireşte că s-ar putea guverna, cum a guvernat Emil Boc cu ceata lui Piţigoi. Dar ideea că unul dintre partide ar putea să tragă foloase, că se simte mai puternic şi că ar putea s-o ia pe cont propriu, este o idee greşită. PNL şi PSD nu pot câştiga separat atunci când românii au mandatat USL. Niciunul dintre partide, oricât de tentant ar fi, nu va putea marca pe termen mediu decât un eşec dacă va încerca să iasă din USL. PSD şi PNL ori câştigă împreună, ori nu câştigă niciunul”, a afirmat vicepresedintele PNL,   Varujan Vosganian.

Vosganian: PSD şi PNL ori câştigă împreună, ori nu câştigă niciunul

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`