Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului PNL din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, reţinut joi seară pentru 24 de ore. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Acesta a fost adus la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, după ce procurorii au făcut mai multe descinderi la casa edilului şi la sediul primăriei.

Anchetatorii au adus în instanţă o înregistrare ambientală, în care primarul îi îndică unui arhitect care este şi denunţătorul, locul în care să fie lăsată mita pentru un contract.

Primarul din Râmnicu Vâlcea este cercetat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant când primea 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice.

De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiași denunțător să mai achite și suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranșe pentru prestarea serviciilor de către firma denunțătorului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`