Trei nave chineze au pătruns în apele teritoriale ale Insulelor Senkaku

Trei nave chineze au pătruns în apele teritoriale ale Insulelor Senkaku
Trei nave guvernamentale chineze au pătruns vineri în apele teritoriale ale insulelor disputate cu Japonia în Marea Chinei de Est, anunţă Paza de Coastă niponă.Zilele trecute, premierul japonez a avertizat că...

Trei nave guvernamentale chineze au pătruns vineri în apele teritoriale ale insulelor disputate cu Japonia în Marea Chinei de Est, anunţă Paza de Coastă niponă.

Zilele trecute, premierul japonez a avertizat că Guvernul său nu va tolera nicio debarcare pe aceste insule, potrivit AFP.

Navele de supraveghere maritimă au pătruns către ora locală 10.00 (4.00, ora României) în zona de 12 mile maritime din jurul arhipelagului Senkaku, revendicat de Beijing sub numele Diaoyu.

Opt nave chineze au pătruns marţi în această zonă, în care se află teritoriile a căror suveranitate şi-o dispută cele două ţări, număr de nave care a determinat Japonia să îl convoace pe ambasadorul Chinei pentru a protesta.

China trimite în mod regulat nave, iar uneori avioane, în jurul acestui arhipelag nelocuit, după ce Japonia a naţionalizat, în septembrie, trei dintre cele cinci insuliţe, pe care le-a cumpărat de la proprietarul lor japonez.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`