Spania: Mii de persoane au manifestat după intervenţia brutală a poliţiei

Spania: Mii de persoane au manifestat după intervenţia brutală a poliţiei
Mii de manifestanţi s-au adunat din nou, vineri seară la Barcelona şi Madrid, exprimându-şi furia după o intervenţie brutală a poliţiei în cursul dimineţii la Barcelona, în timpul demontării unei tabere de...

Mii de manifestanţi s-au adunat din nou, vineri seară la Barcelona şi Madrid, exprimându-şi furia după o intervenţie brutală a poliţiei în cursul dimineţii la Barcelona, în timpul demontării unei tabere de corturi ale tinerilor, informează AFP.

La Barcelona, peste 5.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Catalonia, unde în cursul dimineţii au avut loc incidente, atunci când serviciile municipale au vrut să demonteze tabăra instalată de zece zile, pentru a face loc celebrărilor din Liga Campionilor, de sâmbătă.

Protestatarii au invadat şi Piaţa Puerta del Sol din Madrid, strigând „Barcelona nu este singură” şi afişând pancarte pe care scria „Catalonia, suntem cu voi”.

Dotaţi cu căşti şi bastoane, poliţiştii au intervenit în forţă în cursul dimineţii pentru a dispersa un grup care bloca intrarea în Piaţa Catalonia, în centrul capitalei catalane, în momentul în care echipele de salubrizare luau corturile şi materialul.

Un număr de „121 de persoane au primit îngrijiri, dintre care 37 de poliţişti şi 12 persoane care au fost spitalizate”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă, precizând că a fost vorba în mare parte de „crize de angoasă şi contuzii”.

Mişcarea tinerilor „indignaţi”, cărora li s-au alăturat numeroşi cetăţeni şi s-a extins cu ajutorul reţelelor de socializare, s-a dezvoltat începând de la 15 mai în jurul mai multor revendicări, vizând şomajul, „corupţia” politicienilor sau legea electorală care favorizează marile partide.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie