Grupul disidenţilor din PNL lansează Iniţiativa România Liberală

Grupul disidenţilor din PNL lansează Iniţiativa România Liberală
Foto: m.evz.ro

Grupul disidenţilor din PNL lansează luni Iniţiativa România Liberală. Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun se numără printre membrii fondatori ai platformei politico-civice.

Liderul PNL, Crin Antonescu a minimalizat însă importanţa evenimentului. Pentru Antonescu ziua de luni are o cu totul altă semnificaţie, mai precis este ziua când ii naște pisica.

Disidenţii din PNL, printre care se numără Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, susţinuţi de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, lansează luni Iniţiativa România Liberală. Fostul premier Mihai Răzvan-Ungureanu a fost invitat la eveniment, iar printre fondatorii Iniţiativei se numără şi Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun, membri ai partidului condus de Ungureanu – Forţa Civică.

Crin Antonescu nu a ezitat să critice demersul disidenţilor din PNL. În plus, Antonescu a comparat evenimentul cu faptul că luni este ziua în care îi naște pisica.

În urmă cu trei luni, într-o postare site-ul România Liberală, s-au adus o serie de critici preşedintelui PNL Crin Antonescu. Acesta a fost acuzat că a abandonat principiile şi valorile liberalilor şi că are un comportament antieuropean.

„În contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, Iniţiativa România Liberală propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali”, precizează un comunicat al Inițiativei România Liberală.

În replică, potrivit unor surse din conducerea PNL, dacă fondatorii Iniţiativei României Liberale vor folosi această platformă pentru atacarea PNL şi a lui Crin Antonescu, aceştia riscă sancţiuni care pot merge până la excluderea din partid.

Disidenții PNL lansează România Liberală

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`