Crin Antonescu: CE e descalificată în cazul procurorilor. Poziția lui Mark Grey a fost jenantă și arogantă

Crin Antonescu: CE e descalificată în cazul procurorilor. Poziția lui Mark Grey a fost jenantă și arogantă

Președintele PNL, Crin Antonescu, a spus, joi seară, că în ceea ce privește numirea procurorilor Comisia Europeană este descalificată, adăugând că poziția purtătorului de cuvânt Mark Grey a fost una jenantă și arogantă.

„Conjugat cu ieşirea – pe care n-aş vrea s-o comentez în aşa măsură încât să scandalizez ultraeuropenişti ca dumneavoastră – e jenantă, ca să folosesc un eufemism, a domnului Mark Grey. Deci nu vii să-mi povesteşti proverbe englezeşti, că asta e aroganţă şi asta este tratarea unei ţări ca România, e stat membru al Uniunii Europene… nu e coborâtă chiar din copac, este coborâtă din copac acum multe sute de ani, nu acum cinci ani (…) Deci nu-mi povesti proverbe cu laptele, atâta vreme cât ai susţinut că trebuie nişte criterii”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

Acesta a afirmat că nu este antieuropean, dar că nu are pretenții de la pe acest subiect de la Uniunea Europeană.

„Ştiţi foarte bine că nu sunt antieuropean (…) Eu nu am pretenţii în afacerea astea de la Uniunea Europeană, pentru că în această chestiune Comisia Europeană este descalificată, cred că vede oricine, haideţi să nu ne dăm după deget. Dacă vroiam să ne facem diplomaţi, ne făceam diplomaţi, eu nu sunt diplomat. Este descalificată, pentru că toată autoritatea pe care aceste structuri o pot avea în faţa guvernelor şi în faţa opiniei publice şi în faţa oamenilor politici din Uniunea Europeană, ţine de integritatea şi consecvenţa cu care respectă nişte reguli”, a mai spus liderul liberal.

Mark Grey a afirmat, după nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru șefia DNA și PÎCCJ, că procedura europeană recomandată nu a fost respectată. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`