Iranul, lovit de șapte replici seismice puternice după cutremurul care a ucis 100 de oameni

Iranul, lovit de șapte replici seismice puternice după cutremurul care a ucis 100 de oameni
Nu mai puțin de șapte replici seismice, dintre care una de 5,6, au fost înregistrate marți și miercuri, în Iran, în urma cutremurului devastator de 7,8, întregistrat marți. Peste o sută de morţi şi mii de...

Nu mai puțin de șapte replici seismice, dintre care una de 5,6, au fost înregistrate marți și miercuri, în Iran, în urma cutremurului devastator de 7,8, întregistrat marți.

Peste o sută de morţi şi mii de răniţi au anunțat autoritățile, în urma celui mai grav cutremur produs în Iran, în ultimii 35 de ani. Alte 30 de victime au fost înregistrate în Pakistan, în urma seismului cu magnitudinea 7.8 care a avut loc în apropiere de graniţa celor două ţări.

Cutremurul fost resimţit extrem de puternic în toată regiunea Golfului Persic şi a capitalei Indiei, New Delhi.

Sistemele de comunicaţii şi de electricitate au căzut în majoritatea localităţilor din provinciile Sistan şi Baluchistan, din sud-estul Iranului. Cutremurul a fost resimţit şi în Pakistan, în capitala Islamabad, dar şi la Karachi, o metropolă aflată în sudul ţării, unde oamenii au ieşit în stradă de teama replicilor.

În Dubai, clădirea Burj Khalifa, cea mai înaltă din lume, a fost evacuată. Seismul s-a resimţit în India în mai multe zone, printre care Punjab, Haryana, Kashmir, Rajasthan şi New Delhi, timp de 45 de secunde.  Epicentrul a fost înregistrat la 90 de kilometri de oraşul Khash, unde dintre cele mai sărace din ţară.

Mii de răniți în urma cutremurului de 7,8 din Iran

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`