Băncile suedeze au încetat furnizarea de bani lichizi în multe filiale: Populația folosește tot mai mult tranzacțiile electronice

Băncile suedeze au încetat furnizarea de bani lichizi în multe filiale: Populația folosește tot mai mult tranzacțiile electronice

Multe dintre cele mai mari bănci ale Suediei, SEB AB, SwedBank AB şi Nordea Bank AB au încetat furnizarea de bani lichizi în 65% – 75% dintre filialele locale, scrie Bloomberg. Acest lucru se datorează faptului că suedezii se bazează în principal pe cărţi de credit, pe tranzacţii pe internet şi pe telefoane mobile pentru a-şi face plăţile.

Reprezentanții băncilor susțin că banii fizici vor dispărea, în prezent bancnotele fiind folosite în numai 20% dintre tranzacţiile din magazine.

„Am înlăturat banii fizici pentru simplul fapt că am observat o schimbare în comportamentul clienţilor. Numai 5% dintre clienţi mai fac tranzacţii cu bani lichizi”, a declarat Anna Sundblad, purtătorul de cuvânt al Swedbank.

Băncile susţin că înlăturarea banilor lichizi le-a ajutat să micşoreze costurile şi să crească profitul provenit din afacerile cu cărţi de credit. Banca suedeză SEB a raportat că veniturile provenite din operaţiunile cu cărţi de credit a crescut cu 8% anul trecut, până la 683 milioane de dolari. 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`