Sponsor generos, dar fără avere: Deputata Ileana Cristiana Dumitrache a donat anul trecut USL-ului 85.800 de lei

Sponsor generos, dar fără avere: Deputata Ileana Cristiana Dumitrache a donat anul trecut USL-ului 85.800 de lei
Foto: observator.ro

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache a donat USL-ului, anul trecut, suma de 75.000 de lei în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, dar şi 10.800 de lei pentru PSD.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care în declaraţia sa de avere Dumitrache precizează că nu are nicio proprietate, conturi, bunuri sau datorii.

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache a donat USL pe 16 noiembrie 2012 suma de 75.000 de lei. Totodată, Dumitrache a inregistrat pe 15 mai 2012 o cotizație la PSD de 10.800 de lei, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Totuşi, atât în declarația de avere depusă în calitate de candidat pentru un mandat de deputat de Constanța pe 15 octombrie 2012, cat și în cea depusă în calitate de parlamentar nou ales în 18 decembrie 2012, Dumitrache nu a menționat să aibă conturi peste 5.000 de euro, datorii sau bunuri în proprietate.

Singura menţiune făcută în ambele declaraţii de avere este că în anul 2011 Dumitrache a obţinut în calitate de deputat suma de aproximativ 52.000 de lei, iar în secţiunea destinată soţului se menţionează venituri de aproximativ 10.000 de lei.

Potrivit legii ANI, candidații, dar și parlamentarii, trebuie să menționeze în declarațiile de avere dacă dețin conturi sau alte forme de economisire în condiția în care valoarea cumulată a acestora depășește 5.000 de euro. Aceeaşi lege precizează faptul că în cazul în care inspectorii de integritate constată la un demnitar o diferență semnificativă între averea dobândită și veniturile realizate, peste pragul de 10.000 de euro, aceştia pot cere confiscarea acesteia și totodata constatarea stării de incompatibilitate, ceea ce duce la pierderea mandatului.

Deputatul PSD Ileana Dumitrache a susţinut că donaţia de 75.000 de lei către USL este pe deplin justificată, pentru că a realizat până la acea dată venituri de peste 55.000 de lei, la care se adaugă economii din anii precedenţi de aproximativ 20.000 de lei. Dumitrache a precizat că suma de 75.000 de lei a fost donată din contul bancar personal. Deputatul PSD a spus şi de unde a realizat veniturile anul trecut şi de ce alte surse de finanţare a mai beneficiat ea şi soţul său.

„Vă confirm că veniturile mele provin de la Camera Deputaţilor şi din alte surse, iar despre soţul meu vom putea discuta după data de 7 iulie, când mă voi căsători după o lungă logodnă. Întrucât observ insistenţa dumneavoastră în legătură cu aspectele materiale ale existenţei mele vă precizez că logodnicul şi viitorul meu soţ este un important om de afaceri şi mi-a asigurat şi îmi asigură tot sprijinul uman şi material cuvenit, la fel cum a procedat şi familia mea în trecut”, a declarat Dumitrache.

În mandatul 2008-2012, deputatul PSD nu a declarat alte venituri realizate, pe perioada mandatului, în afara celor obținute în calitate de parlamentar.

Deputat fără avere, sponsor pentru USL

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`