Coreea de Nord ameninţă Japonia cu represalii nucleare

Coreea de Nord ameninţă Japonia cu represalii nucleare
Coreea de Nord a ameninţat vineri Japonia cu represalii nucleare, acestea urmând să aibă loc în cazul în care Japonia s-ar implica în vreun fel într-un conflict ce ar izbucni în Peninsula Coreea. Agenţia ...

Coreea de Nord a ameninţat vineri Japonia cu represalii nucleare, acestea urmând să aibă loc în cazul în care Japonia s-ar implica în vreun fel într-un conflict ce ar izbucni în Peninsula Coreea.

Agenţia nord-coreeană KCNA a avertizat că un astfel de gest ar risca să arunce Japonia ‘în flăcările nucleare’, transmite Global Post.

„Japonia este permanent în vizorul armatei noastre revoluţionare, iar dacă Japonia va face cel mai mic gest, scânteia războiului va atinge în primul rând Japonia’, a subliniat KCNA.

Rachete Patriot au fost instalate în centrul oraşului Tokyo şi în jurul capitalei, iar distrugătoare echipate cu sistemul radar Aegis şi mijloace de interceptare au fost desfăşurate în Marea Japoniei.

Totodată, ministrul nipon al Apărării a declarat că Japonia se află în stare de alertă pentru a intercepta, în caz că va fi necesar, o rachetă nord-coreeană. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`