Victor Ponta: Postul lui Adrian Năstase rămâne vacant în PSD. Vom avea 5 funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

Victor Ponta: Postul lui Adrian Năstase rămâne vacant în PSD. Vom avea 5 funcţii de vicepreşedinte rezervate femeilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN, că la Congresul partidului vor exista 5 funcții de membru al BPN, echivalente funcțiilor de vicepreședinte, rezervate exclusiv femeilor.

„Vom avea cinci funcţii de membri ai BPN echivalente cu vicepreşedinte care sunt rezervate doar doamnelor. Am mai câştigat una. Eu aş fi făcut şi mai multe. Deci va fi discriminare pozitivă, candidează doar doamnele”, a declarat Victor Ponta.

Președintele PSD a precizat că CExN a decis și structura de conducere care va fi propusă Congresului: președinte, președinte de onoare – Ion Iliescu, președintele Consiliului Național (funcția care rămâne în Statut, dar pentru care nu se vor organiza alegeri), președinte executiv, 8 vicepreședinți regionali aleși doar de colegii din regiune și 8 vicepreședinți naționali, aleși în ordinea numărului de voturi obținute.

Victor Ponta a adăugat că la Congres vor fi invitați președintele Internaționalei Socialiste, președintele PES, președinta organizației de femei social-democrate europene, reprezentanți ai partidelor parlamentare din România, cu excepția PDL.

Liderul PSD a precizat că toţi foştii preşedinţi ai partidului, respectiv Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, vor fi prezenţi la Congres, acestora adăugându-li-se şi fostul preşedinte al PSDR Alexandru Atanasiu.

Preşedintele PSD a menţionat că şeful statului, Traian Băsescu, nu a fost invitat la Congresul PSD.

Victor Ponta: Postul lui Năstase va rămâne vacant în PSD

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`