Vatican: Papa emerit Benedict este grav bolnav, iar Francisc călătorește incognito prin Roma

Vatican: Papa emerit Benedict este grav bolnav, iar Francisc călătorește incognito prin Roma
”Benedict al XVI-le are ceva foarte grav. În 15 zile starea sa de sănătate s-a deteriorat vizibil”, a declarat jurnalista Paloma Gomez Barerro, citată de El Mundo. Pe de altă parte, noul papă, Francisc, face...

Benedict al XVI-le are ceva foarte grav. În 15 zile starea sa de sănătate s-a deteriorat vizibil”, a declarat jurnalista Paloma Gomez Barerro, citată de El Mundo. Pe de altă parte, noul papă, Francisc, face tot mai multe plimbări prin Roma pentru a intra în contact cu viața de la oraș.

Gomez a mai spus că este posibil ca Benedict să nu mai reziste mult timp în mănăstirea Mater Ecclesiae, care se regăsește în interiorul Vaticanului.

Pe Benedict al XVI-lea nu îl vom mai vedea mult timp începând de acum”, a subliniat jurnalista.

În timp ce fostul papă se luptă să rămână în viață, papa Francisc îi îngrijorează pe italieni. Patroana unei cofetării din Roma a povestit că papa a fost zilele trecute la magazinul ei pentru a cumpăra ouă de Paști unor copii.

Potrivit Paulei Gomez, Francisc, deși călătorște incognito pe străzile Romei, nu va merge în la fel de multe țări precum ceilalați Papi din cauză că nu vorbește prea bine limbile străine.

Francisc cunoaște multe limbi străine, dar nu le vorbește bine, de aceea a decis să vorbească doar în italiană”, a explicat aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`