Surse: PSD nu mai vrea fuziune cu UNPR. Ponta: „Nu mai este o chestiune urgentă, pentru că noi oricum colaborăm bine”

Surse: PSD nu mai vrea fuziune cu UNPR. Ponta: „Nu mai este o chestiune urgentă, pentru că noi oricum colaborăm bine”

PSD nu va mai face fuziune cu UNPR, cel puțin nu acest congres, aşa cum s-a vehiculat inițial. Surse citate de B1 TV spun că  refuzul ar veni din partea social democraților.

Principalul motiv se pare că este opinia social-democraților din teritoriu, care consideră că partidul nu va avea “mare beneficiu” de pe urma cooptării UNPR, ba mai mult, vor trebui să coabiteze cu “persoane nefrecventabile”.

Subiectul va fi discutat şi joi, în şedinţa comitetului executiv al PSD care are loc începand cu ora 14.00.

Întrebat, joi, în Parlament, când se va face această fuziune, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că acest lucru nu mai este o chestiune urgentă, pentru că au colaborat bine și până acum.

„Întâi în cadrul Congresului noi adoptăm o rezoluție, congresul ne dă acordul, după care o să discutăm cu colegii de la UNPR. Nu a mai fost o chestiune urgentă, pentru că noi oricum colaborăm bine. Nu mai e motiv de grabă, pentru că funcționăm foarte bine. Domnul Oprea a participat la ședințele PSD-ului. Se vor face două funcții de vicepreședitne pentru cei pe care îi ăpropune UNPR-ul”, a spus Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în decembrie 2012, după alegeri, în cadrul emisiunii ”Ultimul Cuvânt” de pe B1 TV, că deși UNPR va avea un vicepremier fără portofoliu în noul Cabinet Ponta, doi lideri ai Uniunii vor deveni vicepreședinți PSD odată ce vor fi cooptați în partid. (Detalii AICI)

”UNPR nu va vea portofoliu. Asta a fost negocierea și cu domnul Oprea și cu cei din UNPR de la bun început. În perioada următoare, oricum toți parlamentarii sunt în același grup, vom fuziona, UNPR cu PSD. Iar doi vicepreședinți ai PSD-ului vor fi lideri UNPR”, a declarat liderul social democrat.

Ponta, despre fuziunea cu UNPR: Nu mai e grabă mare

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`