Mutarea la Londra a celui mai bogat om din Israel, Idan Ofer, poate stârni controverse

Mutarea la Londra a celui mai bogat om din Israel, Idan Ofer, poate stârni controverse
Foto: bloomberg.com

Mutarea în Marea Britanie a celui mai bogat om din Israel, Idan Ofer, poate inflama dezbaterea despre bogăția nelimitată şi inegalitatea din ţara sa.

Magnatul, care are o avere estimată la peste 4,9 miliarde de euro, a spus că mutarea va avea loc din motive personale, mama sa locuind în capitala Marii Britanii, iar fiul său studiază în stăinătate, informează The Independent.

Ofer este acţionarul majoritar al Israel Corp, cea mai mare companie a ţării, care are afaceri în transportul maritim, în industria auto, energetică, dar acţiuni şi la compania de îngrăşăminte Israel Chemicals.

Odată instalat în Marea Britanie, câştigurile de pe urma companiilor sale din afara graniţelor britanice nu ar fi impozitate.

Ca și alți bogați ai Israelului, Ofer a fost aspru criticat de presa locală și de opinia publică. În 2011, sute de mii de persoane din clasa de mijloc au demonstrat împotriva costurilor ridicate de trai, dar şi împotriva economiei controlate în mare parte de câteva familii înstărite ale ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`