Senatorii PDL vor ataca la CCR legea votată privind modificările la statutul cadrelor militare

Senatorii PDL vor ataca la CCR legea votată privind modificările la statutul cadrelor militare
Foto: mediafax.ro

Senatorii PDL vor ataca la Curtea Constituțională legea votată în ședința de marți din Senat privind modificările la statutul cadrelor militare, pe motiv că s-a depășit cadrul cererii de reexaminare formulate de președinte.

„Motivul de neconstituţionalitate se referă la faptul că legea adoptată depăşeşte cadrul cererii de reexaminare formulată de Preşedintele României şi dezbătută în cele două Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconformă prevederilor art. 77 alin. (2) din Constituţie şi cu toată jurisprudenţa Curţii Constituţionale”, informează liderul grupului senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Senatorii PDL afrimă că parlamentarii puterii au adoptat marţi un alineat din această lege, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui, „al cărui conţinut nu are nicio legătură cu conţinutul cererii de reexaminare în cauză”, transmite Mediafax.

Grupul senatorilor PDL precizează că sesizarea înaintată Curții Constituționale a fost semnată de toți senatorii grupului parlamentar, la care s-a alăturat și Tudor Barbu, vicepreședintele grupului PPDD.

Senatorii au decis, marţi, că militarii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei de pensionare până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituţiei, în funcţie de nevoile de încadrare. Ei au adoptat, cu un amendament, actul normativ de modificare a Legii 85/2005 privind statutul cadrelor militare, retrimis în Parlament, pentru reexaminare, de către preşedintele Traian Băsescu.

Proiectul a fost adoptat cu 103 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi trei abţineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`