Regina Elizabeth II și-a declarat tristețea privind moartea lui Margaret Thatcher

Regina Elizabeth II și-a declarat tristețea privind moartea lui Margaret Thatcher
Regina Elizabeth a II-a și-a declarat, luni, tristețea la auzul veștii că fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit, după ce a suferit un atac cerebral, informează Mediafax.Și actualul premier, David...

Regina Elizabeth a II-a și-a declarat, luni, tristețea la auzul veștii că fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit, după ce a suferit un atac cerebral, informează Mediafax.

Și actualul premier, David Cameron, a reacționat, afirmând că Marea Britanie a pierdut un mare lider.

„Cu o mare tristeţe am aflat despre moartea doamnei Thatcher. Noi am pierdut un mare lider, un mare premier şi o mare britanică”, a spus David Cameron.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit, luni dimineață, în urma unui atac cerebral, a anunțat purtătorul de cuvânt al acesteia, Lord Bell.

Thatcher a fost prim-ministru între anii 1979-1990 și este singura femeie aleasă să fie prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit al Marii Britanii, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`