Ioan Rus: Nu cred într-o înțelegere Băsescu-Ponta, dar compromisuri trebuie să existe. Kovesi e sclavul legii

Ioan Rus: Nu cred într-o înțelegere Băsescu-Ponta, dar compromisuri trebuie să existe. Kovesi e sclavul legii

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus a declarat că nu este de acord cu ideea că premierul Victor Ponta ar face înţelegeri cu preşedintele Traian Băsescu.

Rus a precizat în schimb că este nevoie de compromisuri între cei doi, în aspectele în care Constituţia îi obligă să lucreze împreună.

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus a declarat că, în opinia sa, nu există niciun pericol în numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

„Mi se pare atât de neimportantă o persoană, comparativ cu spectacolul pe care îl facem. Până la urmă, dacă acceptăm ideea că societatea se va normaliza, atunci Popescu, Georgescu sau Kovesi face ce? Respectă legea, e sclavul legii. Ştiu că cineva care deţine o astfel de funcţie nu face ce vrea, face ce legea îi permite şi punct. De ce să ne fie frică nouă de persoane?”, a declarat Ioan Rus pentru ziare.com.

Mai mult, Ioan Rus a respins ideea că premierul Victor Ponta ar face înţelegeri cu preşedintele Traian Băsescu.

„Nu cred în niciun fel de înţelegere între Victor Ponta şi Traian Băsescu. Compromisuri vor trebui să existe, atât timp cât, instituţional, anumite chestiuni depind de cei doi. Atunci sigur că trebuie să ai o discuţie. Câtă vreme pe semnătura celuilalt se pune ştampila, trebuie, într-un fel sau altul, să îi obţii acordul”, a ad[ugat acest

Fostul ministru al Internelor a precizat că atitudinea dură a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu se explică prin faptul că acesta are alegeri prezidenţiale anul viitor. Mai mult, spre deosebire de premierul Victor Ponta, el nu are de rezolvat problemele concrete ale ţării.

„Operaţional, premierul trebuie să rezolve problemele. Celălalt, preşedintele Senatului, se poate gândi doar la chestiuni strategice, ce ţin de politica teoretică. Atunci când eşti prim-ministru, trebuie chiar să rezolvi problema. Iar problema are câteva soluţii. Ele nu sunt teoretice, nu sunt filosofice, sunt chiar matematice, exacte. Nu încape loc de teorie şi de principii, exclusiv”, a adăugat Ioan Rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)