Ponta, despre propunerea lui Kovesi: Acuzațiile că USL ar vrea la DNA pe cineva care să îngroape dosare, nefondate

Ponta, despre propunerea lui Kovesi: Acuzațiile că USL ar vrea la DNA pe cineva care să îngroape dosare, nefondate

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii Sub semnul întrebării, de pe B1 TV, că DNA reprezintă o preocupare specială a partenerilor europeni, precizând că Direcția Națională Anticorupție are rolul de a ancheta fapetel de corupție ale politicienilor.

Totodată, premierul a subliniat faptul că acuzațiile conform cărora USL ar vrea să pună la DNA pe cineva care să „îngroape dosare” a rămas nefondată odată cu propunerea lui Kovesi.

„Din discuțiile informale pe care le-am avut cu partenerii nostril europeni și internaționali, toată lumea așteaptă să vadă rezultate. A fost o procedură agreată, iar rezultatul nu a fost cel dorit. Acum poate că nu e o proecdură agreată, dar poate că rezultatul e bun. Sunt convins că toată lumea se va pronunța la finalul acestui process, adică atunci când președintele va numi sau nu, nu știu să vă spun, noii șefi. Pot să vă asigur că există o mare așteptare din partea partenerilor nostril internaționali de a avea stabilitate la Ministerul Public, adică de a nu mai avea procurori interimari, tot felul de delegați, ci de a avea procurer general, procurer șef DNA, procurer șef DIICOT. Există o preocupare specială pentru DNA, pentru că DNA anchetează fapte de corupție comise de către politicieni .În momentul în care am făcut propunerea cu Kovesi, o persoană pe care cei de la Bruxelles o cunosc foarte bine și o apreciază, acuzațiile cu USL care vrea să pună la DNA pe cineva care să îngroape dosare, au rămas fără suport”, a afirmat Ponta.

De asemnea, șeful executivului a explicat că președintele Băsescu a confirmat faptul că agreează procedura: ministrul propune, CSM avizează și președintele numește.

Întrebat dacă președintele va agreea formula Kovesi, Nițu și Bica, premierul a spus că știe acest lucru.

“La finalul procedurii de la CSM, președintele se va exprima. Eu nu pot să vorbesc în numele președintelui”, a spus primul ministru.

Dacă raportul de la CSM va fi unul negativ, Ponta a declarat că nu știe ce va face președintele, dar cunoaște cazurile similare.

“Știu ce a făcut președintele în alte cazuri similar. Kovesi și Morar au avut aviz negativ de la CSM în 2008 și au fost numiți în funcție. Ce se va întâmpla în viitor nu știu”, a declarat liderul USL.

Ponta: Acuzațiile că USL ar vrea la DNA pe cineva care să îngroape dosare, nefondate

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`