Victor Ponta: Nu este imperativ ca la conducerea DNA să fie doar oamenii care activează sau au activat în DNA

Victor Ponta: Nu este imperativ ca la conducerea DNA să fie doar oamenii care activează sau au activat în DNA

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Sub Semnul Întrebării”, de pe B1 TV, că  nu se poate impune ca la conducerea DNA să aibă voie doar oameni care deja fac parte din Direcția Națională a Anticorupției.

”intenționez să propun procurori care lucrează acum în DNA, propuneri pentru adjuncți și secretari, iar în funcția de procuror șef al DNA nu am propus un procuror necunscut, ci pe fostul Procuror General al României. Nu se poate spune că nu poate conduce DNA-ul sau că nu vor avea voie, 100 de ani de acum înainte, să conducă altți oameni care nu fac parte din DNA”, a explicat ministrul interimar al Justiției.

Întrebat de ce nu l-a propus și pe Daniel Morar alături de Laura Codruța Kovesi, Ponta a reiterat faptul că ancheta pornită de acesta împotriva celor care au votat la referendumul din 2012 nu îl recomandă pentru vreo funcție de procuror.

”Am avut un sentiment neplăcut, legat de faptul că nu se va accepta nicio formulă decât cea dorită de domnul Morar, confirmată de declarațiile acestuia de aseară”, a explicat Ponta întrebat despre reacția sa de după întâlnirea de marți de la CSM. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`