IKEA reia vânzarea de chifteluţe în restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti, după ce au fost retrase de la comercializare în urmă cu o lună în contextul scandalului cărnii de cal.
Autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe, decizia de retragere de la vânzare a acestor produse fiind aplicată în 24 de țări, informează Mediafax.
„Vânzarea va fi reluată mai întai în Restaurant urmând ca, în următoarea lună, să oferim clienţilor şi chifteluţe ambalate în Magazinul cu delicatese suedeze. Chiar dacă rezultatele analizelor derulate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenţa cărnii de cal în chifteluţele din magazinul IKEA România, investigaţiile pe plan global au fost continuate”, se arată într-un comunicat al IKEA.
IKEA precizează că a analizat producţia de chifteluţe împreună cu un specialist din afara companiei şi cu furnizorul din Suedia şi ca rezultat a simplificat lanțul de aprovizionare prin reducerea numărului de furnizori de carne şi a implementat un sistem suplimentar de securitate alimentară prin adăugarea unor teste de ADN, efectuate atât asupra cărnii crude, cât şi asupra produsului final.