Deutsche Welle: Premierul Victor Ponta cedează în faţa presiunilor PNL

Deutsche Welle: Premierul Victor Ponta cedează în faţa presiunilor PNL

Subiectul numirii procurorilor șefi a ajuns și în presa internațională. Publicația Deutsche Welle scrie că premierul Victor Ponta renunţă la intenţiile sale de a face un compromis cu preşedintele Traian Băsescu şi lasă liberalilor răspunderea de a rezolva criza din justiţie.

„La Bucureşti lucrurile se complică într-un mod neprevăzut. Până ieri, primul ministru părea hotărât să asume personal numirea procurilor şefi, dar astăzi a dat înapoi din cauza presiunilor politice care s-au făcut asupra sa. Crin Antonescu nu a ameninţat că va rupe alianţa cu PSD, dar a găsit pesemne alte argumente suficient de puternice pentru a-l împiedica pe Victor Ponta să accepte un compromis cu Traian Băsescu. Într-adevăr ambianţa publică a fost în aceste zile foarte ostilă faţă de intenţiile primului ministru”, notează cotidianul.

Dacă până mai ieri Victor Ponta părea dispus să-și asume personal numirea procurorilor șefi, marți, premierul cedat presiunilor politice.

Cu toate că nu a mai amenințat cu ruperea USL, președintele PNL Crin Antonescu l-a convins pe Ponta să nu accepte un compromis cu președintele Băsescu.
Preşedintle PNL nu a ratat ocazia însă de a-şi ironiza colegul de alianţă, Victor Ponta, în legătură cu interimatul la Justiţie.

„Mâine se încheie interimatul la Ministerul Justiției? Nu, nu, nu. Interimatul se termina în 45 de zile, dar se poate să fie dureros și atunci se mai scurtează suferința”, a spus Crin Antonescu.
Marţi, primul ministru a anunţat că va numi în prealabil un nou ministru al justiţiei din partea PNL şi că abia viitorul ministru va desemna doi candidaţi, după aceeaşi procedură aplicată de Mona Pivniceru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`