Nava germană Flaminia, care transportă containere cu conținut periculos, ar putea fi reparată în România

Nava germană Flaminia, care transportă containere cu conținut periculos, ar putea fi reparată în România
Foto: ndr.de

Nava germană Flaminia, care transportă containere cu conținut periculos, a ajuns vinerea trecută în apropiere de Constanța. Aceasta are câteva avarii în urma unor incendii în care trei persoane și-au pierdut viața și ar putea fi reparată la Daewoo Mangalia.

La bordul navei germane au avut loc, anul trecut, două mari incendii care au provocat moartea a trei marinari, restul echipajului fiind preluat de nave salvatoare.

Accesul Flaminiei a fost interzis în diverse porturi europene din cauza încărcăturii periculoase. Autoritățile române au permis ca Flaminia să ancoreze la noi în țară, însă, mai întâi, va fi inspectată la o distanță de cinci mile de port. Se va măsura nivelul de radiații și se va verifica dacă încărcătura din containere este cu adevărat periculoasă.

Conform procedurilor standard internaționale, Comandamentul pentru Situații de Urgență coordonat de prefectura Constanța a instituit o zonă de protecție în jurul navei pentru efectuarea operațiunilor de decontaminare care vor avea loc în cursul zilei de marți.

Surse portuare au declarat pentru Evenimentul Zilei că motivul pentru care armatorul navei a ales România pentru reparații este că aici costurile unei asemenea operațiuni sunt mult mai mici, 6 euro/h, față de Germania care cere 20 euro/h.

Dacă în urma investigațiile se stabilește că încărcătura vasului nu reprezintă un pericol pentru securitatea și siguranța navală, Flaminia ar putea ancora în portul Constanța săptămâna viitoare. De aici, portcontainerul va ajunge în Șantierul Naval Daewoo Mangalia pentru reparații.

Potrivit armatorului, în urma exploziilor, încărcătura amestecată a navei ar putea s-și fi schimbat caracteristicile chimice și să producă o toxicitate peste nivelul admis.

Nava Flaminia a fost construită în 2001 de Daewoo Correa de Sud și are o încărcătură de 120 de containere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie