Antonescu: PNL își va asuma portofoliul la Justiție, decizia finală aparține BPN. Ne gândim să-i scurtăm suferința lui Ponta

Antonescu: PNL își va asuma portofoliul la Justiție, decizia finală aparține BPN. Ne gândim să-i scurtăm suferința lui Ponta

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că partidul își va asuma în continuare portofoliul la Justiție, decizia finală în privinţa propunerii pe care liberalii i-o vor face premierului urmând să fie luată Biroului Politic Naţional al partidului.

În nume personal vă pot spune că PNL își va asuma în continuare Ministerul Justiției şi va face o propunere pentru acest portofoliu. Decizia finală aparţine BPN”, a declarat Antonescu.

Acesta a mai precizat că vrea să-i scurteze suferința lui Victor Ponta la portofoliul Justiției.

Am spus că dacă premierul va face numirile la Parchete, în calitate de ministru al Justiţiei, este posibil ca PNL să renunţe la Ministerul Justiţiei. Nu a fost vorba de troc sau de compensaţii. Am grăbit puţin şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL şi cum  premierul nu a reuşit să rezolve cazul numirii procurorilor, dacă are nevoie de cineva la Ministerul Justiţiei, mâine la BPN vom discuta şi vom face propunerea pentru Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei este responsabilitatea politică a PNL şi mâine vom face propuneri. S-ar putea să fie dureros interimatul lui Victor Ponta și ne gândim să-i scurtăm suferința„, a anunţat Antonescu.

Întrebat dacă vede amânarea numirilor şefilor Parchetelor ca pe „o victorie”, preşedintele PNL a răspuns: „Nu am comunicat o poziţie publică pentru a impresiona pe cineva sau pentru a influenţa decizia cuiva. Pur şi simplu era obligaţia mea să fac cunoscută acestă poziţie ca om politic faţă de publicul larg, faţă de alegători, nu către CSM sau alţi decidenţi„.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că va numi un nou ministru la Justiție care să conducă procedura de selecție a procurorului general și a șefului DNA.

Antonescu: PNL își asumă portofoliul la Justiție

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`