Gest eroic din partea premierului britanic David Cameron: A salvat de la înec o oaie căzută într-o mlaștină

Gest eroic din partea premierului britanic David Cameron: A salvat de la înec o oaie căzută într-o mlaștină
Premierul britanic, David Cameron, a salvat o oaie de la înec, aruncându-se după ea într-o mlaştină şi trăgând-o la mal, scrie The Sun. Totul s-a petrecut în urmă cu o lună, pe 1 martie, însă informația...

Premierul britanic, David Cameron, a salvat o oaie de la înec, aruncându-se după ea într-o mlaştină şi trăgând-o la mal, scrie The Sun. Totul s-a petrecut în urmă cu o lună, pe 1 martie, însă informația a fost făcută publică abia acum.

Premierul Marii Britanii se îndrepta către o proprietate din Chipping Norton, ţinutul Oxfordshire, când a auzit behăiturile unei oi care se zbătea să iasă dintr-o mlaștină. Oaia sărise în apă după cei doi miei ai săi, care se înecaseră deja. Imediat, Cameron a sărit în mlaștină să salveze animalul, împreună cu cei doi bodyguarzi personali.

„Oaia a fost poreclită Swampy (Mlăştinica n.r.). Este în viaţă şi se simte bine. Nu spun că mă voi face fermier, dar ador viaţa la ţară”, a declarat ulterior premierul britanic, când a fost rugat să comenteze incidentul.

Proprietarul oii, fermierul Julian Tustian, care este și vecin cu David Cameron, a descris scena eroică în care premierul a salvat oaia de la înec.

„Când am ajuns acolo, David era în mlaştină, cu noroiul până la talie, alături de cei doi poliţişti care l-au însoţit şi l-au ajutat să tragă oaia la mal. A fost extraordinar, trăgea, împingea, dădea oii brâci. Era tot acoperit de noroi, arăta mizerabil”, a povestit Tustian.

Acesta a mărturisit că David Cameron este foarte atașat de miei, iar aceasta nu este prima oară când îi dă o mână de ajutor. În urmă cu 6 ani, Cameron l-a ajutat și la nașterea unui miel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`