Victor Ponta: PSD va avea la congresul din aprilie un sistem de vot electronic

Victor Ponta: PSD va avea la congresul din aprilie un sistem de vot electronic
Foto: psd.ro

Pentru congresul din luna aprilie, Partidul Social Democrat a pregătit un sistem de vot electronic. Astfel, fiecare delegat își va scana buletinul de vot prin intermediul unui cod de bare, iar rezultatul votului va fi stabilit imediat după finalizarea procedurii. Anunțul a fost făcut de Victor Ponta la începutul ședinței  BPN al PSD de luni dimineață.

Președintele PSD  a declarat că, începând de luni, secretarul general al partidului, Liviu Dragnea,  va prezenta sistemul de vot electronic care a fost pregătit pentru Congresul PSD ce va avea loc pe 19 și 20 aprilie. Despre acest sistem, Dragnea vorbise săptămâna trecută, precizând atunci că așteaptă aprobarea acestuia în BPN.

Referindu-se la numărarea voturilor, Ponta a spus că, datorită acestui nou sistem, ”emoțiile nu vor ține mult”.

Atunci când votează ultimul delegat o să știm și rezultatele și lucrul ăsta, dincolo de alte elemente de desfășurare a congresului, vreau să arate că PSD rămâne în continuare principalul factor de modernizare a politicii românești, și le nivel de doctrină, și la nivel de proceduri”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

În timpul ședinței, un aparat de scanare pentru prezentarea sistemului de vot electronic a fost adus în sală. Pe ecranul acestui aparat va apărea opțiunea ”scanare buletin vot”, dar și indicația ”vă rugăm să scanați codul de bare de pe buletinul de vot”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`