Papa Francisc, primul mesaj de Paște: Hristos a înviat. Fac apel la iubire şi pace în întreaga lume

Papa Francisc, primul mesaj de Paște: Hristos a înviat. Fac apel la iubire şi pace în întreaga lume
Papa Francisc I a rostit astăzi primul său mesaj Urbi et Orbi , cu ocazia Paştelui Catolic. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să se iubească şi să trăiască în înţelegere. Și a vorbit şi despre drama...

Papa Francisc I a rostit astăzi primul său mesaj Urbi et Orbi , cu ocazia Paştelui Catolic. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să se iubească şi să trăiască în înţelegere. Și a vorbit şi despre drama oamenilor care trăiesc într-o stare continuă de conflict în Siria, Irak sau Africa, dar şi despre situaţia din Peninsula Coreeană. 250.000 de oameni au fost prezenţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

Noutatea este că Papa a rostit mesajul său doar în limba italiană. În uralele zecilor de mii de oameni strânşi în faţa basilicii Sfântul Petru, Papa Francisc a rostit rugăciunea tradiţională de Paşte în limba latină, cunoscută sub denumirea de Urbi et Orbi.

„Fie ca binecuvântarea Domnului Atotputernic, a Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, să se coboare asupra voastră şi să vă fie alături întotdeauna!”, le-a spus Papa credincioșilor.

Rugăciunea a fost precedată de un îndemn la pace şi iubire, acelaşi cu care Papa i-a obişnuit deja pe credincioşi încă de la numirea sa.

„Este o mare bucurie să anunţ acest mesaj: Hristos a Înviat! Aş vrea să merg în fiecare casă şi familie, în special acolo unde suferinţa este mai mare, în spitale sau în închisori”, a mai spus Papa.

Suveranul Pontif a amintit şi de tensiunile din zonele de conflict din întreaga lume, inclusiv de situaţia explozivă din peninsula coreeană.

„Pace în Asia şi în toată Peninsula Coreeană! Fie ca neînţelegerile să fie depăşite şi spiritul reconcilierii să iasă la lumină! Pace în Irak, să înceteze orice act de violenţă. Şi în toată Siria, pentru oamenii măcinaţi de conflict şi pentru refugiaţii care aşteaptă o mână de ajutor. Cât sânge s-a vărsat. Pace în Africa, în continuare scena unor conflicte violente”, a continuat Papa Francisc.

Suveranul Pontif şi-a rostit mesajul pascal doar în italiană, nu şi în alte peste 60 de limbi în care obişnuiau să o facă Papii dinaintea sa.

La final, Papa Francisc a ținut să îi felicite şi pe florarii olandezi care au decorat Piaţa Sfântul Petru special pentru acest eveniment: „Mulţumiri speciale pentru aceste flori frumoase din Olanda. Vă repet cu multă afecţiune: fie ca Hristos să vă ghideze paşii pe calea dreptăţii, a iubirii şi a păcii! ”

Papa Francisc, la prima slujbă de Paște

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`