Judecătoarea Alina Ghica: Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic

Judecătoarea Alina Ghica: Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic

Judecătoarea Alina Ghica, a declarat, vineri seară, în emisiunea „Discuția săptămânii”, de pe B1 TV, că „factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic”.

Întrebată la ce se așteaptă legat de propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, judecătoarea a răspuns: „Nu cred că factorul politic trebuie să intervină în crearea unei proceduri.  Nu cred că a fost vreun an postdecembrist în care justiția să fie mai mult în prim-plan. Trebuia să avem stabilitate în sistemul judiciar, să aplicăm legilație nouă nu să ne cramponăm în niște proceduri făcute pe lângă lege. Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic”.

Ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, a declarat, vineri, în cadrul Congresului avocaților, că va face propuneri directe pentru șefia DNA și a Parchetului General, fără o selecție anterioară, în cursul săptămânii viitoare. (Detalii AICI)

Primul ministru a precizat că nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi să fie numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Singura variantă pe care o exclude este ca Daniel Morar să rămână în acest post, a adăugat premierul.

Alina Ghica: Politica a destabilizat justiția

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`