Papa Francisc oficiază ceremonia "Drumul Crucii" la Roma

Papa Francisc oficiază ceremonia "Drumul Crucii" la Roma
Papa Francisc conduce la Colosseum, vineri seară, tradiţionalul Drum al Crucii din Vinerea Mare, la o zi după o ceremonia de spălare a picioarelor unor deţinuţi într-o închisoare, un fapt total inedit la...

Papa Francisc conduce la Colosseum, vineri seară, tradiţionalul Drum al Crucii din Vinerea Mare, la o zi după o ceremonia de spălare a picioarelor unor deţinuţi într-o închisoare, un fapt total inedit la Vatican, relatează AFP.

După ce le-a spălat, joi, picioarele unui număr de 12 tineri deţinuţi, inclusiv tinere fete şi musulmani, de la centrul de detenţie Casal del Marmo, suveranul pontif a continuat tradiția pascală într-o manieră clasică, începând cu recitarea Patimilor în Basilica Sf. Petru.

Papa Francisc a dorit o singură modificare la procesiune, a dorit ca mai multe lecturi şi procesiuni să fie scurtate în diferite celebrări ce vor avea loc duminică.

Noul suveran pontif nu a mai purtat crucea de lemn, în cursul celor paisprezece opriri, care comemorează patimile şi crucificarea lui Iisus pe Golgota la Ierusalim.

Papa Francisc se va instala sub o boltă pe terasa Palatin, locul unde mii de creştini au fost martirizaţi în primele secole. Papa va lua cuvântul la sfârşit, adresându-se mulţimii de credincioşi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`