Comisia de Apărare a Camerei Deputaților: Generalii rămân în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea şefului unităţii

Comisia de Apărare a Camerei Deputaților: Generalii rămân în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea şefului unităţii

Comisia de Apărare a Camerei Deputaților a stabilit ca toate cadrele militare să poată rămâne în sistem până la 60 de ani cu aprobarea conducătorului unităţii militare din care fac parte.

Ieșirea la pensie se va face la 56, 57, 58 respectiv 59 de ani pentru generalii cu o stea, două, trei respectiv patru stele, transmite Mediafax.

„Un general cu o stea iese la pensie la 56 de ani; un general cu două stele – la 57, cu trei stele – la 58 de ani, cu patru stele – la 59 de ani, existând posibilitatea pentru toate cadrele militare – şi s-a insistat pentru medici militari, pentru cei din IT – care să rămână în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea conducătorului unităţii”, a precizat, luni, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Cameră, deputatul PNL George Scutaru.

Propunerea aparține Ministerului Apărării și a fost însușită și de către celelalte instituții cu atribuții în domeniul Apărării.

„Comisia a dat o formă a proiectului de lege, la reexaminare. Este o propunere a Ministerului Apărării, care a fost însuşită şi de celelalte instituţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Practic, se revine la o prevedere de până acum patru ani”, a mai spus Scutaru.

George Scutaru a precizat că modificările operate de Comisia de apărare vor fi înaintate spre dezbatere şi vot plenului Camerei Deputaţilor, la şedinţa de marţi.

„Legea va fi marţi înaintată plenului, apoi merge la Senat. Senatul este Cameră decizională”, a mai spus Scutaru.

Președintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la legea privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările