Dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu, la final de proces

Dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu, la final de proces

Curtea Supremă judecă, luni, ultimul termen în dosarul de corupție al fostului senator PSD Cătălin Voicu, judecătorii urmând să pronunțe o sentință finală după ultimele pledoarii. Pe 1 iunie 2012 un complet de trei judecători ai Curţii Supreme l-a condamnat pe Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare.

Decizia completului de cinci judecători ai ICCJ va fi definitivă şi executorie.

Senatorul Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, „prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`