Barack Obama: Alianța dintre SUA și Israel nu a fost niciodată mai puternică

Barack Obama: Alianța dintre SUA și Israel nu a fost niciodată mai puternică
Președintele SUA, Barack Obama, a declarat, miercuri, că alianța dintre Statele Unite și Israel nu a fost niciodată mai puternică ca acum, informează Mediafax."Suntem de acord că un Iran dotat cu arme nucleare...

Președintele SUA, Barack Obama, a declarat, miercuri, că alianța dintre Statele Unite și Israel nu a fost niciodată mai puternică ca acum, informează Mediafax.

Suntem de acord că un Iran dotat cu arme nucleare reprezintă o ameninţare pe plan regional şi pe plan mondial, o ameninţare existenţială pentru Israel. Politica noastră este să împiedicăm Iranul să se doteze cu arme nucleare. Preferăm o soluţie diplomatică. Statele Unite vor continua să se consulte cu Israelul în legătură cu următoarele acţiuni.

Repet, toate opţiunile sunt pe masă. Vom face tot ce este necesar pentru a împiedica Iranul să obţină arme nucleare. Securitatea Israelului nu este negociabilă. Angajamentul Americii în favoarea Israelului este mai puternic ca niciodată, alianţa dintre noi nu a fost niciodată mai puternică„, a spus Obama.

De cealaltă parte, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus că va continua să susțină opțiunea a două state, în ceea ce privește relația cu Palestina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`