Doi miniștri belgieni vor depune plângere la CE din cauza condițiilor de muncă pentru imigranții români și bulgari din Germania

Doi miniștri belgieni vor depune plângere la CE din cauza condițiilor de muncă pentru imigranții români și bulgari din Germania
Doi miniștri belgieni vor depune plângere la CE împotriva Germaniei din cauza condițiilor de muncă precare și a salariilor extrem de mici cu care sunt plătiți imigranții români și bulgarii care lucrează în...

Doi miniștri belgieni vor depune plângere la CE împotriva Germaniei din cauza condițiilor de muncă precare și a salariilor extrem de mici cu care sunt plătiți imigranții români și bulgarii care lucrează în abatoare germane, scrie cotidianul Le Soir.
 
Ministrul Economiei Johan Vande Lanotte și cel al Muncii Monica De Coninck au decis să depună plângere împotriva autorităților germane la CE pe baza unor mărturii ale muncitorilor, sindicatelor și miniștrilor regionali germani.

„Vom scrie CE pentru a-i cere să pună capăt acestor practici. Nu căutăm confruntarea cu altă ţară, ci este vorba despre a denunţa practici scandaloase”, au anunţat cei doi miniștri.

Miniştrii au luat această hotărâre în urma unor acuzaţii formulate de actori din industria cărnii din Belgia.

„Multe dintre aceste întreprinderi au început să se restructureze sau să se delocalizeze către Germania, deoarece nu mai reuşesc să facă faţă acestei concurenţe. Una dintre ele nu mai efectuează tranşarea cărnii în Belgia, ci taie carcasele în patru şi le trimite în Germania. Acolo, muncitori cu salarii foarte mici se ocupă de tranşare şi este mult mai rentabil. Aceste practici sunt inadmisibile”, a declarat unul dintre miniştri.

O serie de mărturii înregistrate luni în Saxonia Inferioară confirmă afirmaţiile ministrului, scrie Le Soir. Aceste practici încep să fie dur criticate de chiar de către populaţia germană.

Dezbaterea a luat amploare în urmă cu câteva luni, după ce un preot a denunţat condiţiile de viaţă deplorabile ale muncitorilor din veniţi din estul Europei la Hanovra, iar televiziunea germană a realizat un reportaj care a şocat Germania.

„Am văzut persoane care trăiau opt într-o cameră. Chiria este exorbitantă raportat la salariu, iar condiţiile sanitare sunt deplorabile”, a declarat pastroul Peter Kossen pentru Le Soir. După izbucnirea scandalului, firmele i-au mutat pe muncitori într-o cazarmă în care presa şi pastorul nu au acces, a declarat acesta.
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%