Prezenţa Patriarhului ortodox grec la întronizarea Papei Francisc, o premieră istorică

Prezenţa Patriarhului ortodox grec la întronizarea Papei Francisc, o premieră istorică
Patriarhul ortodox grec Bartolomeu I, prezent marți la Vatican, unde a luat parte la ceremonia de întronizare a Papei Francisc, a afirmat că prezența sa la mesa inaugurală a noului pontificat reprezintă o premieră...

Patriarhul ortodox grec Bartolomeu I, prezent marți la Vatican, unde a luat parte la ceremonia de întronizare a Papei Francisc, a afirmat că prezența sa la mesa inaugurală a noului pontificat reprezintă o premieră istorică.

„Nici măcar înainte de schisma din 1054 (despărţirea Bisericii din Orient de cea din Occident), niciun patriarh de la Constantinopol nu a fost prezent la întronizarea vreunui Papă.(…) Acest lucru nu s-a întâmplat nici după 1054”, a declarat Bartolomeu I, citat de Global Post.

„Acest gest vrea să arate importanţa pe care eu o atribui relaţiilor amicale dintre cele două biserici”, a adăugat Patriarhul grec.

Bartolomeu I a plecat marți de la Istanbul, acolo unde se află sediul Patriarhiei, pentru a asista, la Roma, la liturghia de întronizare a Papei Francisc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`