Elveţia: Marş de protest împotriva energiei nucleare

Elveţia: Marş de protest împotriva energiei nucleare
Mii de elveţieni, alături de cetăţeni germani, austrici şi francezi, au participat duminică la un marş de protest împotriva energiei nucleare, după ce Executivul din Elveţia şi-a anunţat intenţia de a lua...

Mii de elveţieni, alături de cetăţeni germani, austrici şi francezi, au participat duminică la un marş de protest împotriva energiei nucleare, după ce Executivul din Elveţia şi-a anunţat intenţia de a lua miercuri o decizie cu privire la viitorul acestui tip de energie, informează AFP. Opozanţii energiei nucleare, au venit veniţi din toată Confederaţia, dar şi din Germania, Austria şi Franţa, organizând două manifestaţii de protest în apropierea orăşelului Dottingen, din cantonul Argovie, unde se află centrala nucleară de la Beznau.

Protestatarii au purtat banderole pe care se puteau citi mesaje precum „Stop energiei nucleare”, „Energia nucleară înseamnă un viitor de gândac de bucătărie” sau „Nu centralelor nucleare”.

Cea mai lungă dintre cele două coloane de protestatari a trecut, în mod simbolic, prin faţa insulei de pe râul Aar pe care se află cele două reactoare ale centralei nucleare de la Beznau.

Aceasta este cea mai mare manifestaţie de protest din Elveţia împotriva energiei nucleare de la producerea accidentul de la Fukushima, potrivit unei purtătoare de cuvânt a manifestanţilor, care a adăugat că această acţiune este menită să arate autorităţilor care este poziţia populaţiei cu privire la promovarea acestui tip de energie.

Elveţia urmează să ia, miercuri, o hotărâre asupra viitorului energiei nucleare în confederaţie, care deţine cinci centrale nucleare.

După accidentul devastator de la centrala Fukushima, Elveţia a fost prima ţară care a anunţat suspendarea proiectelor sale de modernizare a centralelor nucleare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`