Ungaria: Peste 14.000 de persoane blocate în zăpadă au fost salvate

Ungaria: Peste 14.000 de persoane blocate în zăpadă au fost salvate

Poliția și oficiali din cadrul autorităților locale au anunțat, sâmbătă, că aproximativ 14.400 de persoane și 3.700 de vehicule au fost salvate din zăpadă, la nivel național.

Nicio persoană nu a rămas abandonată pe drumuri, însă alte 182 de vehicule sunt în așteptarea ajutorului, citează comunicatul publicat pe site-ul police.hu.
În prezent, 31 de localităţi sunt izolate, 57 de drumuri sunt total impracticabile, în timp ce alte 41 de drumuri sunt blocate parţial de nămeţi, iar 91 de localități se confruntă cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

În numeroase zone, poliţia a interzis rezidenţilor să părăsească localitatea, scrie Mediafax.

Aproximatv 700 de poliţişti suplimentari au fost trimişi sâmbătă dimineaţa să ajute şoferi blocaţi pe autostrada M1, în vestul Ungariei. Ministrul de Interne Sandor Pinter a declarat că benzile autostrăzii dinspre Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise circulaţiei şi că cele în direcţia opusă, dinspre Budapesta spre Tatabanya au fost închise.

Ministrul a mai anunţat că traficul blocat şi probleme de alimentare cu energie electrică afectează aproximativ 270.000 de persoane şi că aproximativ 30.000 de membri ai personalului din subordine au fost plasaţi sub alertă pentru a participa la operaţiuni de ajutorare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`