Ungaria acceptă să ceară Comisiei de la Veneţia un aviz privind modificarea Constituţiei

Ungaria acceptă să ceară Comisiei de la Veneţia un aviz privind modificarea Constituţiei
Guvernul de la Budapesta a acceptat să ceară un aviz din partea Comisiei de la Veneția privind modificarea Constituției și va trimite o solicitare în acest sens, informează Mediafax."Ungaria este deschisă...

Guvernul de la Budapesta a acceptat să ceară un aviz din partea Comisiei de la Veneția privind modificarea Constituției și va trimite o solicitare în acest sens, informează Mediafax.
Ungaria este deschisă dialogului şi este pregătită să negocieze cu oricine, oricând şi despre orice. Dacă vor exista contradicţii cu legislaţia europeană, vom găsi o soluţie„, a declarat ministrul maghiar de Externe.

Comisia Europeană şi Consiliul Europei şi-au exprimat „preocuparea” în legătură cu modificările aduse Constituţiei Ungariei.

Modificările aduse Constituţiei Ungariei stârnesc preocupare în legătură cu respectarea statului de drept, a reglementărilor UE şi a normelor Consiliului Europei„, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi de Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE.

Ungaria a trecut, luni, prin Parlament propunerea de modificare a Constituției, în ciuda criticilor venite din Occident privind o periclitare a democrației.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`