Experiment unic în lume: Japonezii au reușit să cloneze serii de șoareci identici, obținuți prin clonare, de 26 de ori la rând

Experiment unic în lume: Japonezii au reușit să cloneze serii de șoareci identici, obținuți prin clonare, de 26 de ori la rând
Cercetătorii japonezi au realizat un experiment unic în lume prin care au obţinut prin clonare şoareci identici, de 26 ori la rând, pornind de fiecare dată de la ultimul exemplar clonat.Savanţii coordonaţi de...

Cercetătorii japonezi au realizat un experiment unic în lume prin care au obţinut prin clonare şoareci identici, de 26 ori la rând, pornind de fiecare dată de la ultimul exemplar clonat.

Savanţii coordonaţi de Teruhiko Wakayama de la Centrul Riken pentru biologia dezvoltării, au obţinut în total 598 de şoareci identici în cadrul acestui experiment care a început în urmă cu 7 ani.

„Este de departe cel mai important proiect de clonare a unui mamifer. Aplicând descoperirile noastre, reproducerea în masă a animalelor de valoare va deveni posibilă chiar după moartea exemplarului de origine”, a adăugat Teruhiko Wakayama.

Cercetătorul nipon a evocat posibilitatea de a clona o vacă de lapte cu performanţe deosebite sau un animal de crescătorie a cărui carne este deosebit de gustoasă, cu scopul de a obţine exemplare cu calităţi similare, transmite AFP.

Teruhiko Wakayama susţine că a ridicat rata de reuşită a unui sistem de clonare deja existent şi a crescut numărul posibil de reproduceri consecutive.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`