Ministrul ungar Janos Martonyi, întâmpinat la MAE de Titus Corlăţean

Ministrul ungar Janos Martonyi, întâmpinat la MAE de Titus Corlăţean
Ministrul de Externe Titus Corlățean l-a întâmpinat la sediul MAE pe ministrul omologul său ungar Janos Martonyi, care efectuează o vizită oficială luni și marți în România. Cei doi miniştri au prevăzu...

Ministrul de Externe Titus Corlățean l-a întâmpinat la sediul MAE pe ministrul omologul său ungar Janos Martonyi, care efectuează o vizită oficială luni și marți în România.

Cei doi miniştri au prevăzută în agenda vizitei convorbiri tete-a-tete, discuţii în plenul delegaţiilor, precum şi o conferinţă de aniversare, de la ora 16.30, a parteneriatului strategic dintre cele două ţări. Cei doi oficiali nu vor susţine, însă, o declaraţie de presă comună.

Din delegaţia ministrului Martonyi face parte şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes.

De asemenea, din delegaţia României care va avea consultări cu cea a Ungariei face parte şi secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu.

Pe agenda de discuţii se află şi situaţia minorităţilor naţionale, informează MAE.

„Vor fi discutate modalităţile concrete de avansare a proiectelor bilaterale comune, inclusiv cele vizând protecţia persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din cele două state”, preciza un comunicat de presă transmis de MAE duminică.

Ministrul Martonyi va fi primit marţi şi de premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Vizita în România a ministrului ungar de Externe are loc într-o perioadă în care politicieni din ambele ţări au fost implicaţi, prin declaraţii, în ceea ce presa a numit „scandalul steagurilor secuieşti”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`