Sentință istorică în Grecia: Fost primar din Salonic, condamnat pe viață pentru delapidarea a 18 milioane de euro

Sentință istorică în Grecia: Fost primar din Salonic, condamnat pe viață pentru delapidarea a 18 milioane de euro
Fostul primar al orașului grec Salonic Vassilis Papageorgopoulos a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață, după ce a fost găsit vinovat, împreună cu alți doi foști angajați ai săi, de delapidarea a...

Fostul primar al orașului grec Salonic Vassilis Papageorgopoulos a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață, după ce a fost găsit vinovat, împreună cu alți doi foști angajați ai săi, de delapidarea a aproape 18 milioane de euro din banii publici, transmite NY Times.

Papageorgopoulos, care a fost primar între anii 1999-2010, a negat acuzațiile. Condamnarea sa este cea mai dură sentință dată vreodată unui oficial grec judecat pentru fapte de corupție. Cei trei pot face însă recurs la verdictul de ieri.

Odată cu primarul, au fost condamnați la închisoare pe viață și fostul secretar general al primăriei, Mihalis Lemousias, şi fostul trezorier Panagiotis Saxonis.

În acelaşi proces, doi foşti directori financiari ai primăriei au primit pedepse de 10, respectiv 15 ani de detenţie, dar au fost puşi în libertate în aşteptarea apelului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`