Șeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, numit de Parlament în funcţia de director general al Agerpres

Șeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, numit de Parlament în funcţia de director general al Agerpres

Șeful Biroului de presă al PSD a fost numit, marți, de Parlament în funcția de director general al Agepres. Propunerea a fost fost făcută de primul-ministru Victor Ponta. Votul a fost secret, cu buletine de vot, mandatul fiiind de cinci ani.

Tinel Gheorghe, viceliderul grupului democrat-liberal din Camera Deputaților, a declarat, că parlamentarii PDL vor vota împotriva numirii lui Alex Giboi la Agerpres.

„Directorul de presă al PSD nu cred că poate fi şeful Agerpres”, a spus Tinel Gheorghe, citat de Mediafax.

„Avem în faţă nominalizarea premierului Ponta la funcţia de director al Agerpres şi avem în spate şi CV-ul. Din punctul de vedere al PDL, nu credem că e o nominalizare corectă. Dacă în fruntea uneia dintre cele mai importante agenţii de presă PSD vine cu directorul de presă al partidului, crezând că-şi va ameliora imaginea în străinătate, e o mare greşeală. PSD şi USL puteau să găsească altă soluţie pentru această funcţie”, a adăugat Gheorghe.

Decizia de înlocuire a directorului Agerpres, Ioan Roşca, a fost luată de premierul Victor Ponta. “În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`