Sever Voinescu: Există mulți pedeliști care pot să se bată foarte ușor cu Antonescu la prezidențiale

Sever Voinescu: Există mulți pedeliști care pot să se bată foarte ușor cu Antonescu la prezidențiale

Fostul vicepreședinte al PDL Sever Voinescu a declarat vineri seară, în emisiunea „Discuția Săptămânii”, de pe B1 TV, că PDL are mulți membri care pot fi desemnați candidați la prezidențiale, comentând astfel afirmațiile președintelui Traian Băsescu, care a spus că PDL are un prezidențiabil cu notorietate, din generația 40 de ani.

„Cred că există oameni care pot foarte ușor să se bată cu Crin Antonescu. Personajul este o caricatură, încât nu trebuie să fii un nou Traian Băsescu în vremurile lui bune ca să-l învingi. Prin urmare cred că în interiorul PDL sunt acești oameni, există. Nu pot să dau nume pentru că sunt atât de mulți încât s-ar supăra pe mine câțiva dacă nu i-aș menționa. Există resursa pentru a fi învins Crin Antonescu”, a spus Voinescu.

Acesta a mai spus că liderul PNL va trebui să stea aproape de Ponta dacă va vrea să aibă vreo șansă la alegerile de anul viitor.

„Ponta va fi locomotiva, tracțiunea electorală a lui Antonescu. Antonescu e o pațachină. Dacă va vrea să aibă o șansă în 2014, el va trebui să joace foarte mult pe Victor Ponta. Antonescu e ușor de bătut”, a mai spus Voinescu.

În ceea ce privește o posibilă candidatură a sa în partid, la Convenția din 23 martie, Sever Voinescu a răspuns: „Nu voi candida la următoarea convenție pentru nicio funcție de conducere. Eu mi-am dat demisia după alegerile din decembrie, crezând că așa trebuia să acționeze întregul Birou Permanent. Mi-am asumat partea mea de răspundere. Mi s-ar părea ciudat ca eu să spun în decembrie că am dovedit că nu sunt bun ca vicepreședinte și în martie să spun că sunt bun, proaspăt”.

El nu a dorit să spună pe cine susține la șefia PDL, dintre Vasile Blaga și Elena Udrea, precizând că așteaptă și alte candidaturi.

Sever Voinescu: Avem prezidențiabil care să se bată cu Antonescu

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`