Bilanțul ploii de meteoriți din Ural: Aproape 1.000 de răniți și peste 3.000 de clădiri avariate

Bilanțul ploii de meteoriți din Ural: Aproape 1.000 de răniți și peste 3.000 de clădiri avariate
 Aproape o mie de răniţi, peste trei mii de clădiri avariate, printre care spitale şi grădiniţe, panică şi însemnate pagube materiale, după ce mai multe fragmente rezultate din dezintegrarea unui meteorit...

 Aproape o mie de răniţi, peste trei mii de clădiri avariate, printre care spitale şi grădiniţe, panică şi însemnate pagube materiale, după ce mai multe fragmente rezultate din dezintegrarea unui meteorit s-au prăbuşit în trei oraşe din Rusia.

Președintele rus a ținut să mulțumească divinității că fragmente mai mari din meteoriți nu au căzut în zone mai populate și că nu s-au provocat astfel daune mai mari.

Unii dintre localnici au crezut iniţial ca este vorba despre un cutremur sau că s-a prăbuşit un avion, în timp ce alţii au crezut că este vorba despre un OZN, scrie BBC News.

„Numărul celor răniţi este în jur de 950”, a declarat guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.

Un bilanţ precedent anunţa peste 500 de răniţi în regiune, majoritatea din cauza cioburilor de sticlă provenite de la ferestrele sparte de unda de şoc.

O ploaie de meteoriți a provocat, vineri, sute de răniţi şi mai multe pagube în regiunea Urali. Suflul exploziilor a spart ferestrele unor imobile și a rănit mai multe persoane.

„A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi”, a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`