Senatorul PSD Toni Greblă: Camera Deputaților este obligată să ia act de starea de incompatibilitate a deputatului PSD Aurel Nechita

Senatorul PSD Toni Greblă: Camera Deputaților este obligată să ia act de starea de incompatibilitate a deputatului PSD Aurel Nechita

Senatorul social democrat Toni Greblă a declarat, luni, că raportul ANI prin care se constată starea de incompatibilitate a deputatului PSD Aurel Nechita va duce la încetarea mandatului acestuia și vacantarea locului pe care îl ocupa.
”Camera Deputaților este obligată să ia act de faptul că există un raport Ani prin care se constată o stare de incompatibilitate, că raportul ANI a rămas definitiv prin respingerea contestației depusă de cel în cauză. Prin urmare, printr-un raport al Comisiei juridice, plenul Camerei trebuie să ia act de încetarea mandatului de deputat al colegului nostru și prin aceeași hotărâre să fie vacantat locul de deputat”, a explicat senatorul PSD: 

Greblă a explicat că, în decurs de 90 de zile, Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru ocuparea postului vacantat.

”Este o decizie a justiției, ANI și justiția au știut clar ce au făcut, urmează doar să ne supunem unei hotărâri cenzurate inclusiv de Înalta Curte”, a completat senatorul. 

Instanţa supremă a stabilit, luni, că deputatul Aurel Nechita este incompatibil întrucât deţine atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, ANI comunicând sentinţa Camerei Deputaţilor. (detalii AICI)

Greblă: Deputații vor lua act de incompatibilitatea lui Nechita, iar mandatul acestuia va lua final

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`