Victor Ponta, despre scandalul privind Ținutul Secuiesc: România e folosită în campania electorală din Ungaria

Victor Ponta, despre scandalul privind Ținutul Secuiesc: România e folosită în campania electorală din Ungaria
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Ungaria se folosește de România în campania alegerilor interne din această țară. „Nu este o problemă în România. Nu mi se pare corect să fim folosiți ca subiect...

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Ungaria se folosește de România în campania alegerilor interne din această țară.

„Nu este o problemă în România. Nu mi se pare corect să fim folosiți ca subiect la alegerile interne în țara vecină”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că își menține termenul de „obrăznicii” și crede că a fost foarte bine înțeles, chiar dacă nu e diplomatic. Acesta a accentuat că România nu trebuie să cadă în capcana de a se lăsa angrenați într-o problemă care nu are legătură cu țara sau cu maghiarii din România.

Premierul și-a exprimat speranța că președintele Traian Băsescu va lămuri lucrurile legate de disputa privind steagurile secuiești cu șeful guvernului ungar, Viktor Orban, cu care va sta la aceeași masă la summitul de la Bruxelles.

Victor Ponta a declarat că nu discută cu secretarii de stat din guvernul maghiar și nici cu omologul ungar, problemele de legislație internă și de respectare a minorităților, care sunt problemele României.

Victor Ponta a comentat decizia Ungariei de a lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului secuiesc pe clădirile oficiale.

Ponta, despre scandalul privind Ținutul Secuiesc

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`