Aeroportul din Frankfurt a confiscat premiile unor elevi bulgari olimpici, suspectându-i de contrabandă

Aeroportul din Frankfurt a confiscat premiile unor elevi bulgari olimpici, suspectându-i de contrabandă
Autorităţile de pe aeroportul din Frankfurt au confiscat premiile unor elevi bulgari care participaseră la olimpiadele internaţionale, suspectându-i de contrabandă.Elevii de la Liceul de Matematică din Sofia...

Autorităţile de pe aeroportul din Frankfurt au confiscat premiile unor elevi bulgari care participaseră la olimpiadele internaţionale, suspectându-i de contrabandă.

Elevii de la Liceul de Matematică din Sofia participaseră la olimpiadele internaționale de matematică, fizică şi informatică, în Kazahstan, între 13 și 20 ianuarie, scrie Novinite.com.

Echipa bulgară a obținut locul al doilea din 53 de echipe, din 13 țări.

Elevii s-au întors mai devreme din cauza unor probleme medicale, iar un profesor a rămas în Almati pentru ceremonia de decernare a premiilor. Elevii au câștigat o medalie de aur, cinci de argint și locul 2 în clasamentul final, după Rusia

Irina Şarkova, lidera grupului de elevi, a explicat că cel care transporta cele şapte aparate de fotografiat nu a putut dovedi că acestea erau premii, fără să prezinte medaliile şi certificatele, aşa încât autorităţile aeroportului de la Frankfurt le-au confiscat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`