Avocații OTV, printre care se numără și avocatul Daniel Fenechiu, reprezentantul lui Dan Diaconescu, au depus, joi, la Curtea de Apel București, o cerere prin care solicită preschimbarea termenului de judecată stabilit pentru cererea de suspendare provizorie a deciziei CNA din acest caz, până la rămânerea irevocabilă a unei alte cereri de anulare a aceleiași hotărâri.
Astfel, avocații au cerut ca solicitarea de suspendare provizorie să fie judecată la un termen mai apropiat decât 30 ianuarie, așa cum se stabilise inițial.
„Am formulat cerere de preschimbare a termenului din 30 ianuarie, când se va judeca suspendarea. Cererea de anulare a deciziei CNA a primit termen în 6 martie”, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanti ai casei de avocatura.
Sursele citate au mai spus ca în cele două cereri depuse la Curtea de Apel București în legatură cu decizia CNA de retragere a licenței OTV sunt invocate „trei motive mari și late”.
„Primul motiv este acela că amenzile vechi au fost contestate, iar faptul că, ele, contestațiile, au fost respinse definitiv după deschiderea procedurii, chiar dacă erau amenzi prealabile, și prin urmare datoria era dinaintea procedurii, nu ne permitea să le platim”, au arătat avocații postului.
Al doilea motiv este legat de faptul că hotărârea a fost luată de un Consiliu constituit nestatutar.
„Pentru că președinta CNA a fost validată în ziua când s-a dat suspendare. Nici măcar nu fusese publicată în Monitorul Oficial numirea ei. S-a publicat a doua zi. Ea nu era președintele CNA. Iar faptul că ei au optat pe varianta semnării documentelor de către vicepreședintele CNA, care era legal, este o pură ficțiune, pentru că sedința a fost condusă de un președinte nestatutar, motiv pentru care ședința respectivă este nulă”, spun aceleași surse.
Al treilea motiv menționat în cele două documente este acela că faptele pentru care s-a dat respectiva decizie „nu sunt descrise în niciun fel”.
„Decizia CNA este nemotivată. Are o pagină”, au mai afirmat avocații OTV.