Călin Popescu Tăriceanu: Nici nu mă gândesc să părăsesc PNL, trebuie să-mi fac vocea auzită

Călin Popescu Tăriceanu: Nici nu mă gândesc să părăsesc PNL, trebuie să-mi fac vocea auzită

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, că nu ia în calcul să părăsească Partidul Național Liberal, ci că, mai mult, trebui să profite de postura pe care o are și să-și facă vocea auzită.

„Sunt legat aproape natural cu PNL, faţă de care mă simt obligat, am obligaţii de care încerc să mă achit. M-am format ca om politic în acest partid, am avut şansa să nu fac politică înainte de 1989 – 1990 şi spuneam că am o datorie faţă de PNL pentru că datorită lui am ajuns prim-ministru al României, care este o mare responsabilitate şi o mare onoare şi am fost preşedintele acestui partid. Ca atare, nici nu gândesc să părăsesc partidul. Nu îmi rămâne decât cu toate eforturile şi cu toată credibilitatea pe care o am să atrag atenţia ori de câte ori cred că este necesar ca partidul se înscrie pe un curs care nu îi serveşte şi din această postură să îmi fac auzită vocea”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Senatorul susține, de altfel, că partidul trebuie să se bazeze pe încrederea reciprocă dintre membrii săi și că dorința tuturor trebuie să fie promovarea celui mai bun candidat.  

”La noi dacă cineva contracandidează pe altcineva deja lucrurile sunt privite ca un fel de răscoală, de război, de luptă internă. Nu, nu aceasta este logica pentru că eu cred că am intrat cu toţii în politică să facem ceea ce este mai bine, pentru a ne servi ţara şi concetăţenii. Eu cred că cu toţii suntem animaţi de idei bune şi nu îi putem condamna pe ceilalţi care îndrăznesc eventual să-şi spună părerea sau să candideze „, a afirmat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`